Ideale gastheer voor Technisch Professionals

Arbeidsmarkt in Overijssel trekt aan, grote stijging aantal vacatures

19-09-2014

Het aantal vacatures in de provincie is de afgelopen maanden toegenomen. Op alle grote vacaturewebsites, heeft de Overijsselse banenzoeker momenteel beduidend meer keuze dan in mei van dit jaar, blijkt uit terugkerend onderzoek van RTV Oost.

De vacature-index voor Overijssel steeg sindsdien van 875 naar 1097. Op alle grote banensites, zowel op de betaalde als op de -grilligere- gratis banensites, kwamen er de afgelopen maanden steeds meer vacatures bij.

Boven de 1000
Al jaren verkeert de arbeidsmarkt in zwaar weer en vele hoopgevende signalen werden vaak net zo hard weer de kop ingedrukt. De sterkste aanwijzing dat er nu toch echt iets staat te gebeuren geeft de website van het UWV, de voornaamste bron voor landelijke werkloosheidscijfers. Voor het eerst in anderhalf jaar tijd laat werk.nl meer dan duizend vacatures zien in de zes grotere Overijssels steden. Dat waren er in mei nog zo'n 800. Sindsdien zag met name de werkzoekende in Hengelo zijn kansen keren. Werk.nl had in mei weet van 106 vacatures in de stad en dat zijn er nu 201.

Vergelijkbaar beeld
Nu wordt lang niet elke vacature aangemeld bij het UWV, maar ook de andere algemene banensites laten een vergelijkbaar beeld zien: soms iets minder spectaculair, zoals bij de Nationalevacaturebank.nl of soms veel spectaculairder als bij Jobbird, dat stopte met geld vragen voor het plaatsen van vacatures en daardoor weer veel meer banen kon laten zien.

Uit al deze websites tezamen ontstaat een afgewogen beeld, dat nu toch eindelijk serieus positief lijkt uit te pakken voor de Overijssel.

  • Vacature-index Overijssel
  • Zwolle 362,1 (+17,4% vergeleken met 15 mei)
  • Enschede 234,5 (+26,0%)
  • Hengelo 178,4 (+31,4%)
  • Deventer 173,5 (+38,3%)
  • Almelo 111,8 (26,3%)
  • Kampen 37,1 (+20,7%)