Ideale gastheer voor Technisch Professionals

Foutje van werknemer? De baas betaalt

23-06-2014

Bazen die tegenvallers op jou afschuiven, zitten goed fout. Laat je een pot pindakaas vallen? Heb je aan het eind van de dag te weinig geld in kas? Zolang het per ongeluk is, moet de baas van je loon afblijven.

Isa werkt in een winkel waar horloges worden verkocht. En ze is boos. Haar baas wil niet dat de vitrines op slot gaan, want de winkel moet uitstralen dat hij zijn klanten vertrouwt. "Er worden dus regelmatig horloges gestolen, want de winkel ligt in een drukke winkelstraat", zegt Isa. Maar nu wil haar baas het verlies inhouden op haar salaris en dat van haar collega's.

Risico's
Isa denkt dat dit niet mag en ze heeft gelijk. Een winkelier is een ondernemer en ondernemen brengt risico's met zich mee. Tegen dat risico kan de baas zich, als hij dat wil, verzekeren. Maar hij mag geleden schade nooit afschuiven op zijn personeel. Over de regels bestaat onduidelijkheid.

Op internetfora wemelt het van de vragen. Zo kom je er behalve Isa ook Tyrande tegen, die vakkenvuller is bij een supermarkt. Toen hij een winkelwagen vol oudbakken koekjes uit het schap viste, moesten hij en zijn 6 collega's voor 45 euro schade opdraaien. Het was immers hun schuld dat de oudste koekjes niet vooraan in het schap waren gelegd, vond de supermarktbaas. Er zijn ook verhalen over kassa's die aan het eind van de dag een tekort tonen. Veel ondernemers laten hun personeel daarvoor opdraaien, maar dat mag dus niet.

Niet aansprakelijk
In de wet staat namelijk duidelijk: als je tijdens werk schade veroorzaakt, ben je daarvoor niet aansprakelijk. Valt een pot pindakaas? Neem je per ongeluk vals geld aan? Vervelend, maar iedereen is wel eens onhandig of maakt wel eens een fout. Bedrijven moeten dit incalculeren. Uit rechtszaken blijkt dat de rechter de regels streng hanteert. Zo wilde een farmaceutisch bedrijf 4 jaar geleden bijna 60.000 euro verhalen op een werknemer. De man kon dit kastekort niet verklaren en volgens het bedrijf was er dus gesjoemeld. De Hoge Raad besliste anders: dat er geld weg is, bewijst niet dat een werknemer de boel fleste. Laat staan dat die ervoor moet opdraaien.

Jij hoeft alleen te betalen als je de schade met opzet veroorzaakt of door roekeloos gedrag: je moet verwijtbaar hebben gehandeld. Maar dat moet de baas wel kunnen bewijzen. Wordt de kofferbak van je auto opengebroken en de laptop van de baas eruit gepikt, dan kun jij daar niets aan doen. Laat je de laptop open en bloot in de auto liggen en wordt-ie gejat, dan ben je aansprakelijk. Want dat had je kunnen weten.

Eigen risico
Er is 1 belangrijke uitzondering op de regel over opzet. De baas kan je soms toch schade laten betalen. Daarvoor moet aan 2 voorwaarden zijn voldaan: het staat op papier (arbeidscontract, cao of bedrijfsreglement) én je bent zelf tegen dit soort schade verzekerd. Zo niet, dan betaalt de werkgever. Ben je verzekerd en heb je een eigen risico? Dan moet je baas dat eigen risico betalen als je schade claimt.

Overigens: aardige bazen zijn er natuurlijk ook. Zoals die van Laura, die zijn supermarktcaissières uitdaagt de kas kloppend te houden. Als aan het eind van de week alles in orde is, staat daar iets lekkers tegenover. Een doos chocolaatjes bijvoorbeeld.