Ideale gastheer voor Technisch Professionals

Groei productie Nederlandse industrie houdt aan

06-06-2014

DEN HAAG (ANP) - De groei van de productie in de Nederlandse industrie houdt aan. De gemiddelde dagproductie was in april 2,1 procent hoger dan in april 2013. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekendgemaakt.

Vanaf oktober 2013 lag de productie van de industrie onafgebroken hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is in lijn met het gestaag toegenomen producentenvertrouwen in de industrie sinds eind 2012, aldus het CBS.

Het toegenomen vertrouwen is terug te zien in de bezettingsgraad van de industrie die al een jaar toeneemt. Verder namen in de eerste maanden van dit jaar ook de investeringen in productiecapaciteit toe, zoals in machines, installaties en computers.

Branches

De productiegroei doet zich voor in bijna alle sectoren. Van de vier grootste branches in de industrie produceerde alleen de voedings- en genotmiddelenindustrie minder dan een jaar eerder (1,4 procent).

De productiestijging in de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofverwerkende industrie , de elektrotechnische en machine-industrie, en de basismetaal- en metaalproductenindustrie bedroeg respectievelijk 5,8, 2,1 en 3,1 procent. Samen maken deze branches bijna driekwart van de industrie uit.